Fursecurile Anei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua mari;
  • 5 linguri de zahar;
  • 6 linguri (pline) de faina;
  • un plic praf de copt;
  • un plic zahar vanilat;
  • 1 pahar ulei;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru arome: cacao, rom, migdale macinate, coaja rasa de lamaie, bucati de ciocolata, bombonele, rahat de trandafiri sau orice alta aroma preferati.

Mod de preparare

Azi (4 august) era ziua bunicii mele, Ana, asa ca am pregatit fursecurile care ii placeau ei. Le-am denumit dupa bunica mea. Preferatele ei erau cu rom (nu esenta artificiala ca azi, ci rom). Bunica folosea osanza si unt pentru a le fragezi si le facea rotunde ca niste banuti; eu nu am avut osanza, asa ca am pus ulei. De asemenea, prea multa faina duce la un aluat greu, dens si uscat, asa ca pun faina atat cat sa obtin un aluat moale, aerat, care curge. Asta le face sa fie pufoase.

Mod de preparare:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga jumatate din cantitatea de zahar, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile batute in prealabil cu restul de zahar. Apoi se adauga uleiul, praful de copt. Cand incepem sa adaugam faina, amestecam cu o lingura de jos in sus, astfel incat compozitia sa ramana pufoasa si aerata.

Se imparte compozitia in mai multe castronele, se adauga aromele preferate si se toarna in formele de copt, combinand dupa gust si inspiratie. Se decoreaza dupa plac.

Eu am facut fursecuri cu:

- migdale macinate, coaja de lamaie, rahat;

- cacao, rom, stafide si bucati de ciocolata;

- un castron a ramas simplu pentru a combina mai usor cu celelalte arome.

Se da tava la cuptor, la foc mediu, 20 de minute. Am obtinut 2 tavi.

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/08/fursecurile-anei.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise