Galaktoboureko

Punem zaharul, laptele si coaja de lamaie pe foc.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 gr gris
  • 1 litru lapte
  • 150 gr zahar
  • 4 oua
  • 70 gr unt
  • 1 vanilie
  • Coaja de lămâie
  • 450 gr foi subțiri
  • Pentru sirop
  • 500 gr zahar
  • 200 ml apa
  • Zeama de la o lămâie

Mod de preparare

Punem zahărul, laptele si coaja de lămâie pe foc. Cînd începe sa fiarba, punem grisul, untul si vanilie si amestecam pana se ingroasa. O luăm de pe foc si după ce s-a racit puțin, adaugăm oualele batute. Punem în tava unsa, 5 foi unse cu unt, adaugăm crema si apoi restul de foi. Tasam puțin foile si ungem cu apa. Preincalzim cuptorul la 180 de grade C si coacem pentru 40-50 de minute.

Între timp, fierbem ingredientele pentru sirop, timp de 5 minute și apoi punem peste prăjitură. Lăsăm câteva ore să absoarbă tot siropul. Va doresc pofta buna si duminica frumoasa!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise