GALUSTE CU CAPSUNI IN SOS DE CIOCOLATA SI SCORTISOARA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600g. cartofi fierti in coaja,
  • 10 linguri faina,
  • 1 ou,
  • sare,
  • 600g. capsuni,
  • 7 linguri unt,
  • 5 linguri pesmet,
  • vanilie,
  • zahar pudra;
  • Pentru sos:
  • 400ml. lapte,
  • 3 galbenusuri,
  • 3 linguri faina,
  • scortisoara,
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 lingurita cacao;
  • Pentru servit:
  • zahar praf,
  • 2 plicuri praf de vanilie;

Mod de preparare

1.Cartofii curatati se dau prin masina de tocat carne sau se zdrobesc cat sunt calzi,se adauga faina cu un praf de sare, oul si o lingurita de unt.Se framanta ingredientele ,se intinde compozitia pe o planseta presarata cu faina,iar din foaie se taie patratele de 5/5 cm.In mijlocul fiecaruia se pune cate o capsuna.Se formeaza galustele si se pun la fiert in apa clocotita cu sare.Se fierb pana se ridica la suprafata.Se scot , se scurg si se dau prin pesmetul prajit in unt.

2.Se prepara sosul:galbenusurile se amesteca cu mixerul impreuna cu zaharul ,cacaoa ,scortisoara, faina si cu 100ml. lapte rece.Se incalzeste laptele ramas si se adauga putin cate putin amestecul de mai sus, se ingroasa sosul in bain-marie,amestecand incontinuu.Se aseaza galustele in sos si se pudreaza cu vanilie si zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise