Găluşte cu ceapă şi cartofi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru găluşte:
  • 3 ouă
  • 2oo gr.făină
  • apă cât să se formeze un aluat moale
  • sare,piper,nucşoară rasă
  • 1 kg. cartofi noi sau roz,pentru fiert
  • 3-2 linguri ulei măsline
  • 1 legătură frunze de pătrunjel
  • 2 cepe mari

Mod de preparare

Cartofii se spală şi se pun la fiert cu tot cu coajă.După ce au fiert se trec sub jet de apă rece,se curăţă şi se taie felii groase sau,dacă sunt mici se lasă întregi.

Ouăle se bat bine cu sare,piperul şi un praf de nucşoară rasă,se adaugă o parte din făină,amestecând mereu,apoi apă şi din nou făină şi apă până obţineţi un aluat moale mai gros decât cel pentru clătite.

Se pune într-un vas cam 2 l.de apă,se adaugă sare şi se pune la fiert.Când apa clocoteşte se pun găluştele(cu o linguriţă),se reduce focul,lăsându-le să fiarbă cam 10 min. Întoarceţi găluştele în timpul fierberii cu o spumieră.Cînd se ridică la suprafaţa apei sunt fierte.

Pentru orice eventualitate,încercaţi o găluşcă cu furculiţa.

Scoateţi găluştele şi lăsaţi-le să se scurgă.

Între timp tocaţi julien cepele şi puneţi-le la călit în ulei.Adăugaţi cartofii fierţi,lăsaţi să se prăjească împreună cca.5 min,apoi adăugaţi găluştele,amestecaţi uşor şi mai lăsaţi să se gătească împreună cca.5 min.

Dacă doriţi puteţi presăra peste mâncare boia sau oregano tocat.

Serviţi mîncarea caldă,cu pătrunjel verde deasupra,presărat chiar înaintea servirii.

Această mâncare poate constitui o masă vegetariană sau o garnitură lângă cârnaţi afumaţi(fierţi).

Bon apetit!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise