Galuste cu prune

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Daca doriti ca reteta sa fie de post folositi in loc de unt margarina.
  • 500 g cartofi
  • cca 200 g faina
  • 2-3 lingurite ulei
  • o lingurita de zahar
  • un praf de sare
  • 1 - 1,5 kg prune
  • scortisoara
  • putin unt
  • 10-12 linguri de pesmet
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja,in apa rece.Se curata de coaja si se paseaza ca un piure.Se framanta un aluat nu prea tare din cartofii pasati,un praf de sare,ulei,zahar si faina cat cuprinde(sa nu iasa tare aluatul,ci sa fie elatic).

Prunele se spala,se desfac pe jumatate.Din aluat se iau bucati cat o pruna si fiecare pruna se imbraca in aluat si se rotunjesc cu mana.Se fierb prunele invelite in aluat in apa clocotita cu putina sare,la foc mic cu capac.

Separat se incinge ulei si se rumeneste pesmetul si se adauga scortisoara si putin zahar tos.

Galustele cu prune odata fierte ,se scot cu spumiera si se tavalesc prin pesmetul fierbinte.

Daca doriti le puteti tavali apoi prin zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise