Galuste cu prune

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Daca doriti ca reteta sa fie de post folositi in loc de unt margarina.
  • 500 g cartofi
  • cca 200 g faina
  • 2-3 lingurite ulei
  • o lingurita de zahar
  • un praf de sare
  • 1 - 1,5 kg prune
  • scortisoara
  • putin unt
  • 10-12 linguri de pesmet
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja,in apa rece.Se curata de coaja si se paseaza ca un piure.Se framanta un aluat nu prea tare din cartofii pasati,un praf de sare,ulei,zahar si faina cat cuprinde(sa nu iasa tare aluatul,ci sa fie elatic).

Prunele se spala,se desfac pe jumatate.Din aluat se iau bucati cat o pruna si fiecare pruna se imbraca in aluat si se rotunjesc cu mana.Se fierb prunele invelite in aluat in apa clocotita cu putina sare,la foc mic cu capac.

Separat se incinge ulei si se rumeneste pesmetul si se adauga scortisoara si putin zahar tos.

Galustele cu prune odata fierte ,se scot cu spumiera si se tavalesc prin pesmetul fierbinte.

Daca doriti le puteti tavali apoi prin zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise