Galuste cu prune cu aluat cu gris

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi (curatati si fierti),
  • 7-8 linguri cu gris (putin cu virf),
  • 1 ou,
  • 4 linguri de faina,
  • 1 virf de sare,
  • 1 kg prune,
  • 250 gr. pesmet,
  • 125 ml ulei,
  • zahar

Mod de preparare

Aluatul:

Cartofii, grisul, oul, faina, sarea se amesteca bine pina devine un aluat mai lipicios, ce se poate intinde. Se foloseste faina pe masa de lucru. Se intinde foaia de 1 cm grosime, se taie in lung si in lat. Trebuie sa se obtina patrate de marimea unei prune sau a unei jumatati de pruna.

Inainte de a incepe sa se formeze galustele, se pune pe aragaz o oala cu apa la fiert (foc mediu)

Prunele curatate de simburi se asaza pe patratelele de aluat, apoi se formeaza o galusca

Cum se fac galustele, imediat se baga in apa. Vor fi gata cind se vor ridica la suprafata apei.

In timp ce galustele fierb, intr-o tigaie se pun 125 ml de ulei. 250 gr de pesmet sau de gris se prajesc in ulei. Cind pesmetul devine mai brun la culoare, se toarna peste el cam 50 ml de apa.

Se tavalesc galustele prin pesmet, apoi se asaza pe o farfurie plata si peste un pic de zahar.

Se servesc, optional, suplimentar cu zahar

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise