Galuste din urda cu sos de rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru galuste:
  • 250 gr urda
  • 2 oua
  • 50 gr cascaval
  • 5 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • Pentru sosul de rosii:
  • 1 cana suc de rosii de casa
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper
  • 4 crengute marar verde
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 canita cu apa

Mod de preparare

Galustele:

Intr-un bol punem urda framata, ouale, cascavalul dat pe razatoarea mica, sare, piper si busuiocul uscat.

Le amestecam cu mana, apoi incorporam faina.

Vom obtine un aluat usor lipicios.

Intr-o oala punem apa, un praf de sare si le trasferam pe foc.

Cand da in clocot, dam focul mai mic, formam galustele din compozitia obtinuta, de marimea unei nuci sa fie, si le dam drumul in apa.

Le lasam sa fiarba circa 10 minute, apoi le scoatem cu o paleta pe un platou.

Sosul de rosii:

Intr-o tigaie punem uleiul, sucul de rosii de si apa.

Condimentam cu sare, piper, busuiocul uscat si mararul verde tocat.

Amestecam bine si lasam sa scada la foc potrivit, pana obtinem consistenta dorita ( eu l-am fiert in jur de 10 minute).

Punem galustele peste sos si se servesc calde. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise