Galuste dospite cu magiun de prune

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 bucati): 250 g faina,
  • 1/2 cub drojdie proaspata,
  • 2 linguri zahar,
  • 125 ml lapte caldut,
  • 120 g unt,
  • 1 ou,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 1 lingurita zahar vanilat,
  • 150 g magiun,
  • 1 lingurita rom,
  • 75 g mac macinat,
  • 8 lingurite zahar pudra.

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron mare si se face la mijloc o gropita in care se toarna drojdia maruntita si dizolvata in lapte, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Se presara deasupra putina faina, se acopera aluatul cu un servet de bucatarie si se lasa sa dospeasca la cald circa 15 minute.

Se incorporeaza in aluat 20 g unt, oul, coaja de lamaie si zaharul vanilat, se framanta bine, se acopera din nou si se lasa sa creasca inca o jumatate de ora.

Galustele se fac astfel:

Se face un sul din aluat care se taie in sase bile egale, se turteste fiecare bila in parte si pe mijlocul ei se pun doua lingurite cu magiun.

Se aduna aluatul peste magiun si se formeaza galustele, care se lasa sa creasca inca 30 de minute pe planseta infainata.

Se toarna apa pe fundul unei oale, se pune pe foc si, cand clocoteste, se aseaza galustele intr-o sita si se introduc cu sita cu tot in oala.

Se fierb in aburi circa 25 de minute (la nevoie se mai adauga apa), se incearca cu o scobitoare daca s-au fiert (pe scobitoare sa nu ramana aluat) si se scot pe farfurii.

Se topeste untul ramas, se toarna peste galuste, se presara galustele cu mac si zahar pudra si se servesc - eventual - cu sos de vanilie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise