Garnitura de cartofi dublu copti

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 cartofi albi mari
  • 50gr.unt
  • 200gr.cascaval
  • 2-3 linguri smantana
  • 1/2pahar lapte dulce
  • sare

Mod de preparare

Se spala cartofii foarte bine, se invelesc in staniol si se coc la cuptor 25-30 min.

Cand sunt gata se taie fiecare cartof pe jumatate fara a-i scoate din staniol si se scoate tot continutul fara a strica coaja.

Intr-un vas faceti un piure potrivit de moale din cartofii copti, un praf de sare, untul, 150 gr cascavalul ras, smantana si lapte - s-ar putea sa nu va intre tot laptele sau sa mai trebuiasca in functie de marimea cartofilor.

Umpleti apoi cartofii cu piureul facut si presurati cascaval ras deasupra. Ii mai introduceti ptr 10-15 min la cuptor sa se rumeneasca cascavalul.

Sunt extraordinari si au un impact garantat asupra musafirilor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise