Garnitura de orez soté cu legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g orez basmati
  • 200g legume (eu am folosit legume congelate mazare cu morcov)
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei masline
  • piper
  • sare
  • busuioc
  • patrunjel

Mod de preparare

Se fierbe orezul in multa apa cu sare la foc mic pana cand bobul se poate strivi intre degete. Se pune la scurs intr-o sita.

Calim legumele in wok/tigaie in uleiul de masline pana se inmoaie putin. Adaugam orezul scurs de apa, sarea, piperul, busuiocul si putin patrunjel tocat si calim orezul amestecand continuu usor. Batem ouale si le turnam peste orez amestecand usor ca sa se inglobeze si sa se coaca in acelasi timp. Prepararea nu trebuie sa dureze mai mult de 5 minute si nici nu trebuie exagerat cu amestecatul orezului foarte tare deorece se va sfarama.

Pentru aspect punem orezul in cesti sau boluri mici rotunde, presam bine cu un dos de lingura si rasturnam bolurile in farfurii. Orezul va avea un aspect foarte de efect.

Servim ca si garnitura la fripturi, fructe de mare, etc.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise