Garnitura de vinete cu rodii

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (4 portii):
  • 1/3cana ulei de masline,
  • 1 vanata de marime medie,
  • 1 ceapa rosie taiata marunt,
  • 2 linguri usturoi zdrobit,
  • 1 cana sos de rosii,
  • 1/3 melasa de rodii,
  • 1/4 cana menta proaspata tocata marunt,
  • semintele unei rodii,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

1.Se infierbanta uleiul de masline intr-o tigaie larga,se adauga vanata taiata in bucati potrivite si se caleste 6-7 minute,pana se inmoaie , amestecand mereu.Se reduce focul la mediu si se adauga ceapa,iar la 4 minute,se adauga usturoiul.Dupa inca un minut se amesteca cu sosul de rosii si melasa de rodii,se lasa sa dea un clocot,se reduce focul la mic si se mai fierbe 5 minute.

2.Se ia vasul de pe foc,se adauga sarea si piperul,menta si semintele de rodie.

3.Se serveste rece sau cald.In frigider,preparatul poate fi pastrat pentru 6 zile acoperit.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise