Gem de caise

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg caise fara samburi
  • 1,2 kg zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

1. Caisele spalate si curatate de samburi le punem intr-o oala cu fundul mai gros sau un vas de tuci.

2. Adaugam zaharul si le punem la foc mic. Dupa ce a inceput sa fiarba adunam spuma rezultata si adaugam zeama de lamaie.

3. Lasam sa fiarba la foc potrivit timp de aproximativ 1.30-2.00 ore, pana ajunge la consistenta pe care o dorim.

4. Gemul fierbinte il punem in borcane bine spalate si uscate. Le punem capacele si le acoperim pana a doua zi cu un prosop gros. Cand sunt bine racite le punem in camara.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise