Gem de capsuni

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg capsuni (de preferat sa fie bine coapte)
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 1 lime

Mod de preparare

Intai de toate spalam bine toate capsunile,le punem intr-o sita sa se scurga de apa .

Le scoatem coditele usor, fara a le strivi.

Intr-o oala de tuci (sau una mai groasa oricum) puneti un rand capsuni, unul zahar, iar capsuni, iar zahar si tot asa pana terminati si capsunile si zaharul.

Punem oala pe ochiul aragazului la foc potrivit.

Cand se formeaza spuma o luam cu o paleta.

Invartim in gem cu o lingura de lemn, la inceput mai rar, apoi cand se mai ingroasa mai des.

Spre final taiem un sfert de lamaie cubulete si o punem in gem, iar restul punem numai zeama .

Stoarcem lime-ul si punem zeama.

Mai lasam sa dea cateva clocote.

In timp ce dulceata fierbe pregatim borcanele.

Le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs pe un prosop.

Cand dulceata e gata o punem fierbinte in borcane.

Infiletam bine capacele si asezam borcanele 10 minute cu gura in jos, apoi le intoarcem si le acoperim cu o patura groasa.

A 2 a zi le dati la rece.

Daca nu aveti un loc racoros unde sa le tineti, este de preferat ca deasupra fiecarui borcan de gem sa puneti putin conservant pentru ca sa nu riscati sa se strice, decat sa aruncati tot gemul, mai bine luati o lingurita doar de deasupra si aruncati si restul savurati.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise