Gem de rubarba cu banane

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • - 2 kg de rubarba,
  • - 6 portocale,
  • - 6 banane,
  • - 3 lamai
  • - Zahar: 800 g. per litru de suc de fructe;

Mod de preparare

1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba;

2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie in cubulete.

3 Se decojesc bananele si se taie, de asemenea, in cubulete4.Intr-o oala mai mare, se pun fructele , cu exceptia lamaiei, cu atata apa cat sa treaca peste fructe. Se lasa sa fiarba timp de 15 minute, pe foc mediu.

4 Se strecoara fructele si sucul rezultat se pune la fiert cu 800g. de zahar la un litru de suc, timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand. Se adauga fructele, sucul de lamaie si se mai fierb cca. 10 minute. Gemul rezultat se pune fierbinte in borcane, care se tin pana a doua zi invelite in haine.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise