German Pancake

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua, 2 albusuri,3/4 cani faina, 3/4 cani lapte(2% sau mai slab daca doriti), 1/2 lingurita esenta de vanilie, 1 1/2 lingura margarina sau unt
  • fructe pentru servit - optional

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 450 grade F. Intr-un vas se bat ouale, albusurile, faina, laptele si vanilia pina totul este amestecat bine si aluatul este foarte omogen. Intr-un vas rezistent la foc si la cuptor (daca este tigaie, sa aiba peretii mai inalti) si sa fie cu diametrul nu mai mare decit 20 cm se topeste margarina/untul. Cind vasul este inca fierbinte, se toarna compozitia de oua si faina si se da la cuptor. Se coace la 450 grade F timp de 15 minute, apoi se coboara temperatura la 350 grade F si se continua coacerea inca 10 minute.

"Placinta" trebuie sa se fi ridicat in special pe margini

Se scoate si se serveste imediat.

Se poate servi pudrata cu zahar praf, sau cu niste fructe proaspete puse pe mijlocul ei, sau simplu cu sirop.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise