Ghiveci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g mazare
  • 400 g cartofi
  • 200 g fasole verde
  • 1 conopida mica
  • 2 ardei grasi
  • 1 telina
  • 2 morcovi
  • 300 g ceapa
  • 3 linguri pasta de rosii
  • sare, piper, patrunjel verde si marar

Mod de preparare

Se pun la fiert fasolea, cartofii, conopida si mazarea. Se taie bucati mici morcovii, telina si ardeii. Se pun separat la fiert cu putina sare. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei, dupa ce are o culoare aurie se adauga toate legumele fierte, 500 ml apa si se lasa la foc potrivit. Cand este aproape gata se adauga pasta de rosii. Se mai lasa inca 15 minute la fiert. La sfarsit se poate da putin la cuptor pentru a prinde o crusta frumoasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise