Ghiveci calugaresc de post

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 3 cepe
  • 1 ceaşcă de mazăre
  • 1 ceaşcă păstăi de fasole
  • 2 morcovi
  • 1 măr
  • 1 castravete murat
  • 2 ceşti suc de roşii
  • 1 ceaşcă ulei
  • 1 căpăţână de usturoi (sau mai puţin, după gust)
  • sare, foi de dafin
  • mărar şi pătrunjel

Mod de preparare

Se taie ceapa şi morcovul rondele şi se călesc împreună. Se sting cu 1 l de apă. Restul legumelor (şi mărul) tăiate după dorinţă, se adaugă şi se fierb împrenă 20 de minute. Se potriveşte de sare, se adaugă usturoiul tăiat feliuţe, dafinul şi verdeaţa fin tocată şi se dă la cuptorul încins, până când scade suficient.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise