Gogoşele - de post

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 ceşti apă
  • 1/2 ceaşcă ulei
  • 1 plic drojde uscată Dr. Oetker
  • 1/2 kg făină
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 lingură coajă de lămâierasă sau scorţişoară
  • Pentru sos de ciocolată:
  • 50 g cacao
  • 1 ceaşcă apă
  • 1 şi 1/2 ceaşcă zahăr
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat

Mod de preparare

Se pregăteşte întâi sosul de ciocolată pentru că trebuie să se răcească.

Se pun toate ingredientele pentru sos într-o oală, se fierb 5 minute, amestecând cu multă grijă După ce se leagă, se lasă să se răcească.

Într-un lighenaş de aluaturi, se amestecă drojdia uscată cu făina urmând instrucţiunile de pe plic. Restul ingredientelor se adaugă peste făină, se amestecă bine cu o lingură de lemn şi se lasă să crească 20 minute.

Aluatul se mai bate puţin şi pentru că este foarte moale, se ia cu lingura şi se pun mingiuţe în uleiul bine încins. Se foloseşte o tigaie adâncă cu ulei suficient. Se scot şi se pun ntr-o strecurătoare să se scurgă uleiul care prisoseşte. Se aşează pe un platou şi se toarnă peste ele sosul de ciocolată. Se poate presăra şi nucă măcinată.

Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise