Gogoşele - de post

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 ceşti apă
  • 1/2 ceaşcă ulei
  • 1 plic drojde uscată Dr. Oetker
  • 1/2 kg făină
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 lingură coajă de lămâierasă sau scorţişoară
  • Pentru sos de ciocolată:
  • 50 g cacao
  • 1 ceaşcă apă
  • 1 şi 1/2 ceaşcă zahăr
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat

Mod de preparare

Se pregăteşte întâi sosul de ciocolată pentru că trebuie să se răcească.

Se pun toate ingredientele pentru sos într-o oală, se fierb 5 minute, amestecând cu multă grijă După ce se leagă, se lasă să se răcească.

Într-un lighenaş de aluaturi, se amestecă drojdia uscată cu făina urmând instrucţiunile de pe plic. Restul ingredientelor se adaugă peste făină, se amestecă bine cu o lingură de lemn şi se lasă să crească 20 minute.

Aluatul se mai bate puţin şi pentru că este foarte moale, se ia cu lingura şi se pun mingiuţe în uleiul bine încins. Se foloseşte o tigaie adâncă cu ulei suficient. Se scot şi se pun ntr-o strecurătoare să se scurgă uleiul care prisoseşte. Se aşează pe un platou şi se toarnă peste ele sosul de ciocolată. Se poate presăra şi nucă măcinată.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise