Gogosari umpluti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 gogosari mari
  • Umplutura:
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 200 g ciuperci
  • 300 ml ulei
  • 200 g orez
  • 100 g pasta de tomate
  • 2 rosii mari(sau 6 frunze de vitza de vie)
  • marar si patrunjel verde,sare, piper, foi de dafin, crengutze de cimbru
  • Sosul:
  • 200 ml smantana, 2 linguri pasta de tomate, 1 lingura plina cu faina, verdeata,condimente

Mod de preparare

Gogosarii se curata de cotor, se spala si se lasa la scurs.

Se caleste ceapa, se adauga morcovul ras pe razatoarea mica, se adauga ciupercile date pe masina,orezul si pasta de tomate, verdeata, se lasa pe foc impreuna, 5 minute.

Se condimenteaza, se umplu gogosarii, se acopera cu felie de rosie sau cu frunze de vita de vie.

Se asaza in cratita, se intercaleaza foi de dafin si crengi de cimbru,se dau la foc mic pentru o ora. Se servesc cu mamaligutza si sos:

faina se dizolva cu zeama in care au fiert gogosarii, se incorporeaza smantana, pasta de tomate, condimente, verdeata. Se da in clocot. Sosul trebuie sa fie ca o smantana groasa.Daca este nevoie, se dilueaza cu zeama.

Ciupercile se pot inlocui cu orice fel de carne.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise