gogosele cu mere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg mere
  • 5 oua
  • 3 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • faina

Mod de preparare

Se dau merele pe razatoare dupa care se stropesc cu zeama de la lamaie( le impiedica astfel sa isi mai schimbe culoarea).

Intr-un alt vas se bat ouale cu zaharul.Cand s-a topit zaharul se adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie (eu folosesc foarte mult esente de la dr.oetker).

Se adauga merele razuite si se amesteca pana se omogenizeaza.Apoi treptat incepe sa se adauge faina pana cand aluatul ia consistenta asemanatoare cu cel de pandispan.

Se incinge ulei intr-o tigaie mai adanca si se pun cu lingurita sau cu lingura gogosile.

Focul trebuie sa fie potrivit.

Sunt gata cand se rumenesc putin.

Sunt foarte simple de facut iar baietelul meu le adora.

Si sincer te scot din impas atunci cand vrei ceva dulce, rapid si...bun.

Pofta buna

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise