Gogosele de salcam

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Inspiratie dupa reteta Mihaelei A. caruia ii multumesc.
  • 20 flori de salcam proaspete cat mai bogate
  • 3 oua
  • 10 linguri de faina
  • 4 linguri zahar
  • 200ml pahar lapte
  • 2 lingura ulei
  • ulei de palmier pentru prajit
  • 1 zahar vanilat
  • sare

Mod de preparare

Mixam ouale cu sarea si zaharul intr-un bol adaugam uleiul, apoi, treptat 5linguri faina, amestecand continuu. Subtiem compozitia turnand, putin cate putin, laptele, pana cand devine ca o smantana lichida.

Florile de salcam le spalam si le insiram pe servet de hartie sa se scurga foarte bine de apa. Intrun vas (farfurie adanca) punem restul de faina.Luam cate o floare de salcam, o trecem pe ambele parti prin faina apoi prin aluatul preparat si le punem la prajit in uleiul incins. Le prajim pe ambele parti si le scoatem pe un servetel pentru a se scurge bine de ulei. Le presaram cu zahar vanilat si le servim .

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise