Gogosele din cartofi pentru aperitiv

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 galbenusuri de ou
  • 40 g unt
  • sare,piper,nucsoara dupa gust
  • faina
  • ulei

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja,se taie cubulete si se fierb in apa rece cu putina sare.Dupa ce au fiert se lasa la scurs si se paseaza obtinandu-se un piure.

Se adauga untul,galbenusurile de ou,sare,piper,nucsoara dupa gust,se amesteca si se lasa la racit.

Se modeleaza 1-2 batonase din aceasta compozitie si se portioneaza cu ajutorul unui cutit.

Gogoselele astfel formate (de grosimea unui deget) se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.

Se pot servi ca atare calde sau reci ,cu branza sau cascaval ras deasupra...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise