Gogosele din cartofi pentru aperitiv

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 galbenusuri de ou
  • 40 g unt
  • sare,piper,nucsoara dupa gust
  • faina
  • ulei

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja,se taie cubulete si se fierb in apa rece cu putina sare.Dupa ce au fiert se lasa la scurs si se paseaza obtinandu-se un piure.

Se adauga untul,galbenusurile de ou,sare,piper,nucsoara dupa gust,se amesteca si se lasa la racit.

Se modeleaza 1-2 batonase din aceasta compozitie si se portioneaza cu ajutorul unui cutit.

Gogoselele astfel formate (de grosimea unui deget) se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.

Se pot servi ca atare calde sau reci ,cu branza sau cascaval ras deasupra...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise