Gogosele Valentina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 ml vin alb
  • 200 g faina (in functie de marimea oualelor poate intra un pic mai multa faina)
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • ulei pentru prajit
  • Pentru ornat:
  • 200 g zahar pudra
  • scortisoara dupa gust
  • 4 linguri miez de nuca macinat
  • Sirop :
  • 2 linguri miere de albine
  • 3 linguri zahar tos
  • 100 ml apa
  • o lingura niez de nuca macinat

Mod de preparare

Intr-o craticioara se pune vinul la fiert,iar cand a dat in clocot se adauga untul,oprim focul si amestecam pana se topeste.Cand s-a topit untul adaugam faina amestecand foarte bine pana se formeaza aluatul.

Dupa ce aluatul s-a racit,se adauga ouale pe rand si amestecam pana se omogenizeaza.

Se formeaza gogosele de diferite forme si marimi.

Intr-un ibric punem mierea,zaharul,apa,miezul de nuca si fierbem pana se formeaza siropul.

Separat intr-o farfurie,castronel amestecam zaharul pudra,scortisoara si miezul de nuca macinat pentru ornat.

Intr-o tigaie incingem uleiul si prajim gogoselele pe ambele parti.

Dupa ce s-au prajesc gogoselele,acestea se trec prin sirop,apoi se tavalesc prin amestecul de zahar pudra, nuca,scortisoara si se aranjeaza pe platou.

Siropul care ramane il puteti turna putin cate putin deasupra gogoselelor care sunt deja aranjate pe platou...

Sunt bucuroasa ca mi-au iesit atat de bune, ca sa va pot impartasi si voua aceasta noua reusita...

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise