gogoselele "bondar"

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina de patiserie
  • 15 g drojdie proaspata
  • 2 pahare apa calduta
  • 3/4 l ulei de prajit
  • o ceasca miere
  • scortisoara macinata
  • nuca pisata
  • sare fina

Mod de preparare

1. Se dizolva complect drojdia cu un pic de apa intr-un castron. Se pun apoi: restul de apa, o lingura mare de miere de albine, un pic de sare si faina. Se amesteca si se framanta. Apoi se lasa o ora sa creasca si sa se aseze aluatul. Acesta trebuie sa aiba o consistenta cremoasa, sa fie aproape curgator.

2. Uleiul se incinge intr-un vas cat mai larg, ca sa incapa multe gogosele la prajit. Aluatul se ia cu o lingurita, ca sa pastreze forma rotunda, si se prajeste in ulei.

3. Cand gogoselele sunt gata, se scot intr-un castron si se toarna pe deasupra praful de scortisoara si nucile pisate. Se agita castronul si abia dupa aceea se toarna mierea. Se scutura castronul pentru ca mierea sa se intinda uniform, pe toata suprafata gogoselelor, care, asemeni bondarilor, vor \"manca\" multa miere.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise