GOGOSI AMERICANE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2kg faina ; 800 de grame iaurt;
  • , 1 cana zahar, 2 oua, 2 linguri grasime(unt sau margarina), 3 linguri praf de copt, 1 lingura bicarbonat, 1 lingura sare, 1/2 lingurita scortisoara, ulei vegetal pentru prajit, zahar pudra pentru pudrat se mai poate pune gem deasupra dupa ce sau prajit sau fineti.

Mod de preparare

Cu 2 1/2 ore inainte de servire, intr-un castron mare, se masoara jumatate din cantitatea de faina si se adauga celelalte ingrediente mai putin uleiul si zaharul pudra. Se amesteca cu mixerul la viteza mica pana se omogenizeaza, apoi se adauga resul de faina, se mareste viteza mixerului si se amesteca cca.1 min. Se mai adauga faina si se framinta usor cu mina pina devine o coca cu o consistenta potrivita si usor de manevrat. Se acopera castronul si se pune la frigider cca 15 min. Coca se intinde pe o planseta si se taie in forme rotunde cu gaura pe mijloc ca un inel. Se prajesc in ulei incins, pe o parte si pe alta. Apoi se pudreaza cu zahar si scortisoara. Dintr-o portie ies foarte multe sint foarte pufoase; fragede si crescute. daca nu aveti mixer se poate folosi si mina.Eu le fac cu mina. deasuprea se mai poate pune si gem dupa ce sau prajit sau fineti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise