Gogosi asortate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 500 ml lapte
  • * 1 borcan (mic) iaurt natural sau lapte batut
  • * 2 oua
  • * 1 cub drojdie proaspata
  • * 1/2 pachet unt
  • * un praf de sare
  • * faina cat cuprinde (eu am pus cam 1 kg si jumatate)
  • * coaja de lamaie

Mod de preparare

Se pune 1 kg faina intr-un castron mai mare.Se face o gropita in mijloc.

Laptele se incalzeste.Drojdia se desface in putin lapte caldut si se lasa deoparte.

Intr-un castron se bat ouale,se adauga iaurtul,untul topit,coaja de lamaie si se pune restul de lapte.Se adauga aceasta compozitie lichida in faina.

Se mesteca pana iese un aluat tare.Daca trebuie se mai adauga faina.Se lasa la crescut pana cand aluatul isi dubleaza volumul.

Cand a crescut suficient se intinde din aluat cu sucitorul si se taie diferite forme.Se prajesc in ulei incins.Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise