Gogosi asortate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 500 ml lapte
  • * 1 borcan (mic) iaurt natural sau lapte batut
  • * 2 oua
  • * 1 cub drojdie proaspata
  • * 1/2 pachet unt
  • * un praf de sare
  • * faina cat cuprinde (eu am pus cam 1 kg si jumatate)
  • * coaja de lamaie

Mod de preparare

Se pune 1 kg faina intr-un castron mai mare.Se face o gropita in mijloc.

Laptele se incalzeste.Drojdia se desface in putin lapte caldut si se lasa deoparte.

Intr-un castron se bat ouale,se adauga iaurtul,untul topit,coaja de lamaie si se pune restul de lapte.Se adauga aceasta compozitie lichida in faina.

Se mesteca pana iese un aluat tare.Daca trebuie se mai adauga faina.Se lasa la crescut pana cand aluatul isi dubleaza volumul.

Cand a crescut suficient se intinde din aluat cu sucitorul si se taie diferite forme.Se prajesc in ulei incins.Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise