Gogosi cu ciocolata

Reteta de gogosi cu ciocolata. Cum faci gogosi cu ciocolata reteta pas cu pas.

Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 25 de grame drojdie proaspata
  • 200 ml lapte dulce
  • un iaurt simplu mic (150 g)
  • 4 linguri zahar (80 g)
  • un varf cutit sare
  • putina esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 50 gr unt
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde, cat sa iasa ca un aluat nelipicios dar elastic.
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Se framanta toate ingredientele cu laptele caldut.

Rezulta o coca elastica si parfumata. Lasi la crescut 30 minute.

Intinzi o foaie de aluat. Pui gramajoare de ciocolata rasa, cu distanta intre ele, pui alta foaie deasupra, decupezi cu pahar, astfel obtii gogosi cu ciocolata in mijloc.

Foile vor ramane lipite intre ele si, cand cresc, se lipesc si mai bine. Le lasi inca 30 min la crescut in tava unsa cu ulei (nu faina).

In cele 30 min le mai intorci.

Prajesti pe o parte si pe alta in ulei incins.

Pudrezi cu zahar dupa ce s-au racorit nitel.

Apoi savurati cu pofta. Reteta de gogosi cu ciocolata este grozava si merita incercata!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise