Gogosi cu mere si stafide

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 100 g stafide
  • 2 mere galbene
  • 2 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 1 pahar de lapte
  • jumatate de plic praf de copt
  • un pic de sare
  • coaja de lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Se pun stafidele in apa impreuna cu, coaja razuita de la o lamaie si se lasa cam o ora. Se curata merele si se taie cuburi. Intr-un vas se cerne faina impreuna cu praful de copt, se adauga zaharul, zaharul vanilat si sarea si se amesteca. Se adauga ouale, laptele (mie mi-a trebuit mai putin de un pahar asa ca nu il puneti tot de la inceput), stafidele stoarse bine si merele. Se amesteca totul. Se prajesc in ulei la foc mic punandu-se cu o lingura ( eu am folosit cea pentru luat inghetata). Se scot si se pudreaza cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise