Gogosi cu nuca de cocos si ananas

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Toping:
  • 100g unt
  • 100g zahar
  • 2 linguri rom
  • 6 rondele de ananas
  • 6 cirese glasate
  • Blat:
  • 50 g nuca de cocos uscata si neindulcita
  • 100 g unt
  • 200g zahar
  • 3 oua mari
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 100 ml lapte

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si se unge cu unt 6 forme de 200 ml;

Pentru a pregati toppingul se amesteca untul, zaharul si romul intr-un castron, se fierbe 2 min pana se caramelizeaza. Se toarna cu grija putin amestec pe fundul fiecarei forme, apoi se pune o felie de ananas si in mijlocul fiecareia o cireasa;

Pentru a pregati blatul se pune nuca de cocos pe foc, amestecand des, pana cand incepe sa devina aurie, apoi se lasa sa se raceasca;

Se amesteca celelalte ingrediecte cu nuca de cocos topita pana se omogenizeaza. Se pune compozitia peste feliile de ananas, se pun formele in tava si se pun la cuptor, circa 20 min, pana cresc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise