Gogosi cu oua si cartofi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cartofi sfaramiciosi (pentru piure),
  • 4 oua,
  • 4 foi de placinta,
  • 1/2 legatura marar verde,
  • 100 ml smantana dulce (frisca nebatuta),
  • 200 ml ulei,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Spalati, zvantati si taiati - cu foarfeca - mararul si puneti pe foc o oala mare cu apa sarata. Curatati cartofii de coaja, spalati-i, taiati-i in patru si fierbeti-i 25 de minute din momentul cand apa clocoteste.

Scurgeti cartofii fierti, zdrobiti-i ca pentru piure si adaugati smantana, mararul, sare si piper. Amestecati bine si lasati-i sa se raceasca.

Intindeti pe o farfurie o foaie de placinta, intindeti un strat de piure pe jumatatea ei, lasand marginea libera, si spargeti un ou peste piure. Umeziti cu apa marginea foii de jur imprejur, indoiti jumatatea cealalta peste umplutura de cartofi si apasati cu degetele ca sa se lipeasca. Procedati la fel cu celelalte 3 foi.

Incingeti bine uleiul intr-o tigaie mai mare - sau mai bine in doua tigai -, lasati gogosile sa alunece in uleiul fierbinte, prajiti-le 2-3 minute pe fiecare parte, ca sa se rumeneasca frumos, si serviti-le imediat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise