Gogosi cu smantana

Timp pregatire
1800 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar smantana
  • 4 oua
  • 1 pahar zahar
  • 1 varf de lingurita amoniac alimentar sau praf de copt
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie sau de portocala
  • faina cat cuprinde
  • sare

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se aduga zaharul in ploaie, apoi pe rand galbenusurile. Se adauga smantana putina sare coaja de lamaie, amoniacul stins cu zeama de lamaie si la sfarsit faina amestecand continuu pana obtinem o coca putin mai groasa.

Se pune la incins ulei, se ia cu lingura din aluatul pregatit, se formeaza gogosele si se prajesc in uleiul incins. Se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza cu un amestec de zahar pudra si zahar vanilat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise