Gogosi de post

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata sau 1 plic de drojdie 7 g
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri zahar

Mod de preparare

1.Amestecati faina, sarea, zaharul,coaja de portocala si drojdia,apoi turnati treptat apa calduta.Framantati pentru a obtine un aluat omogen.

2.Adaugati uleiul si framantati pana ce aluatul nu mai este lipicios.Acoperiti cu un prosop si lasati-l la crescut ~ 1 ora.

3.Pe masa unsa cu ulei,framantati din nou aluatul,apoi intindeti-l.Grosimea aluatului intins sa fie de ~ 1 cm

4.Decupati forme rotunde cu ajutorul unei forme sau a unui pahar.Lasati gogosile inca 10 minute la crescut inainte de a le praji.

5.Prajiti-le in baie de ulei la foc mic,apoi scoteti-le pe o farfurie pe care ati asezat servete de hartie pentru a absoarbe excesul de ulei.

Sa aveti pofta!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise