Gogosi Donuts

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cubulet drojdie proaspata
  • 50ml apa calduta
  • 250ml lapte
  • 100ml ulei
  • 600-700g faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in apa calduta.

Intr-un castron se amesteca laptele, uleiul, ouale, zaharul si scortisoara.

Se adauga peste compozitia obtinuta drojdia si faina, se framanta bine si se lasa la crescut.

Cu sucitorul se intinde foaia de 1 cm grosime.

Cu ajutorul a doua pahare, unul mare si unul mic se fac gogosile care se prajesc in ulei incins cate 1 min pe fiecare parte, fara sa se arda.

Se servesc pudrate cu zahar sau cu glazura de cioclata sau vanlie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise