gogosi pripite din brinza de vaci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g brinza de vaci
  • un ou
  • 100 g faina
  • un virf de lingurita sare
  • o lingurita cu virf praf de copt sau bicarbonat
  • vanilie
  • untdelemn.

Mod de preparare

Brinza de vaci se marunteste bine cu dosul furculitei (frecind-o pe marginea castronului), se adauga oul intreg, sarea si coaja de lamiie rasa, amestecind pina cind se omogenizeaza; apoi, se adauga faina, neaparat impreuna cu praful de copt, amestecind pina se omogenizeaza bine.Compozitia mai virtoasa se pune pe o foaie de naylon, presarata cu o lingura de faina, se rasuceste in sul mai gros (4-5 cm diametru), care se taie in sferturi, iar acestea in cite 4 felii.Fiecare felie se asaza pe faina si se ruleaza in forma de bila, se apasa in mijlocul fiecareia cu degetul mare (inclinat) ca sa se faca o gropita mai larga, aproape pina jos; astfel,aluatul se va subtia la mijloc.Daca mijlocul este gros, acesta va ramine crud la copt.Dupa ce toate gogosile sint gata, se coc imediat in tigaie(cu ochiuri) sau in cratita.Se servesc calde cu smintina deasupra, ca aperitiv, sau pudrate cu zahar si vanilie, ca desert.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise