Gogosi pripite

Timp pregatire
90 minute

Ingrediente

  • 100 g branza de vaci,
  • 100 g cascaval ras,
  • 100 g telemea rasa,
  • 2 oua mari,
  • 50 g faina,
  • marar.

Mod de preparare

Brinzeturile se amesteca bine cu dosul furculitei ca sa se omogenizeze, adaugind ouale intrgi, faina si mararul taiat marunt. Compozitia trebuie sa fie mai consistenta.

Se ia din compozitie cite o lingura cu virf, se ruleaza pe masa sau pe o foaie de nailon presarata cu faina, formind un sul de 2cm. Acestea se modeleaza in forma de bila si se dau prin faina. Se pregatesc toate si se asaza la masa.

Se toarna 1/2 l untdelemn intr-o cratita de 1 l si se lasa sa se infierbinte. In untdelemn se pune o bucatica de aluat, cite un bob de porumb si, cind acesta se ridica la suprafata si se rumeneste, inseamna ca se pot pune gogosile.

Se asaza unele linga altele, neinghesuite, deoarece cresc la copt. Se intorc (cu o andrea subtire), ca sa se rumeneasca frumos de jur imprejur, apoi se scot cu spumiera sau pe o furculita.

Se servesc fierbinti, ca aperitiv. Nu se sfarama la fiert si sint foarte fragede. Se pot reincalzi pe apa clocotita, sau in cuptor acoperite, timp de 10 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise