Gogosi pufoase

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 150 ml lapte cald
  • 70 g zahar
  • 2 oua
  • 30 ml ulei un praf de sara
  • vanilie(1 pliculet)
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia iar jumatate cu zaharul,zaharul vanilat,ouale,,uleiul si coaja de lamaie.Acestea din urma se pun pe foc si se incalzesc putin amestecand cu telul.Se amesteca apoi cu drojdia

Se adauga treptat faina,se framanta bine,cu putin ulei caldut

Se lasa la dospit 40 de minute.Se imparte coca in 2,apoi treceti la facut gogoselele in forma pe care o doriti,secoc in ulei incins.

Sunt gustoase si pufoase .

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise