Gogosi rapide cu mere si iaurt

Reteta de gogosi rapide cu mere si iaurt. Gogosi rapide cu mere si iaurt reteta simpla. Reteta de gogosi cu lingura. Retete de gogosi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 140 gr. iaurt (1 pahar)
  • 4-5 linguri de zahar (depinde cat de dulci le doriti)
  • 8–9 linguri faina
  • o jumatate lingurita bicarbonat stins
  • 2 mere mari
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 vârf cuțit de sare
  • 1 pahar ulei pentru prajit
  • Opțional: 1 praf de scortisoara (sau dupa preferinta)
  • zahăr pudra pentru decor

Mod de preparare

Reteta de gogosi rapide cu mere si iaurt o am din caietul mamei. Imi placeau foarte mult inca din copilarie si o prepar si eu copiilor mei, care le adora pur si simplu.

Se spala, se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare.

Intr-un castron se bat bine ouale cu un praf de sare, zaharul și zaharul vanilat, se adauga pe rand iaurtul, faina, bicarbonatul stins (cu zeama de lamaie sau otet), merele rase, un praf de scortisoara (optional) și se omogenizeaza compozitia. Trebuie sa rezulte o compozitie destul de consistenta, puțin mai groasa decat cea de chec.

Se lasa compozitia să se odihneasca circa 5-10 minute.

Intre timp se pune uleiul la incins într-un vas pentru prajit (de preferat un vas mai îngust decat tigaia obisnuita si cu peretii mai înalti); uleiul trebuie să acopere fundul vasului cca 3 degete.

Cu ajutorul unei lingurițe se ia din aluatul pregătit și se formează gogoșelele care se pun la prăjit în uleiul încins.

Atenție, să nu le puneți înghesuite, pentru că ele cresc și se umflă la prăjit și riscați să se lipească una de alta!

Se rumenesc frumos timp de 2-3 minute pe ambele părți.

Pe măsură ce se prăjesc, gogoșelele se scot și se așează pe șervet de hârtie de bucătărie pentru a se absorbi uleiul în exces.

Când toate gogoșelele sunt prăjite, se mută pe platoul de servit și se presară cu zahăr pudră.

Se pot servi ca atare, calde sau reci, sau cu smântână și dulceață.

Incercati si voi reteta de gogosi rapide cu mere si iaurt, va fi ple placul tuturor.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise