Gogosi si minciunele

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. de faina
  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 ml. ulei
  • 800 ml. lapte
  • 3 linguri de zahar
  • un pic de sare
  • 50 gr. drojdie
  • esenta de rom
  • ulei
  • ciocolata menaj
  • zahar pudra si dulceata.

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, dupa care se toarna peste faina, se adauga galbenusurile de ou, zaharul, uleiul, si se framanta adaugandu-se treptat laptele.

Aluatul rezultat se pudreaza cu faina si se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora.

Se intinde o foaie.

Cu ajutorul unui pahar se decupeaza gogosile si se mai lasa un pic sa creasca.

Iar pentru minciunele cu ajutorul unui pinten se taie fasii late, in forma de romburi, dupa care pe fiecare bucatica, la mijloc se face o taietura si prin care se trece un colt al fiecarei bucati si se trage.

Gogosile si minciunelele se prajesc in uleiul incins, pe ambele parti, dupa care se pun la scurs pe un servet de hartie.

Se servesc pudrate cu zahar, glazurate sau cu dulceata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise