Gogosi umplute cu ciocolata

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina alba,
  • 2 oua,
  • 50 gr unt,
  • 50 gr unt (pentru sfarsitul framantarii),
  • 500 ml lapte,
  • 1 cub drojdie de 50 gr,
  • 100-200 gr zahar dupa gust,
  • un varf lingurita sare,
  • un borcan crema de ciocolata,
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat,
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se topeste zaharul si untul in lapte, fara a se fierbe. Laptele nu trebuie sa fie fierbinte pentru ca se opareste drojdia! Se pune o picatura de lapte pe mana, daca e fierbinte se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

Se pune drojdia in recipentul in care framanti aluatul (cam 5l sa aiba volumul, pentru a avea unde creste aluatul). Se adauga sarea si putin zahar (o lingura) si se freaca pana se obtine un lichid (nu dureaza mult).

Se adauga faina, ouale si laptele racit si se framanta cam 20 minute. Se pune restul de 50 gr unt si se mai framanta 3-5 min, pana se incorporeaza untul. Daca coca e prea moale se mai adauga faina, daca e prea tare se mai adauga lapte. Pentru gogosile cu ciocolata e de preferat sa fie totusi ceva mai tare, sa opuna ceva rezistenta la framantat.

Se lasa la crescut cam 30 min ( trebuie sa isi tripleze volumul).

Se unge planseta pentru coca cu putin ulei (daca nu aveti, masa e foarte buna). Se face un rulou din aluat pe care il tai bucati mici. Se fac bilute din aluatul taiat pe care le \'turtesti\' cu sucitorul sau cu mana (dupa indemanare), ca sa ajunga la o grosime de cativa mm, nici prea gros, nici prea subtire pentru a nu se crapa cand pui crema de ciocolata.

In mijlocul \'turtei\' pui o lingurita de ciocolata, umezesti cu putina apa marginea si lipesti parte peste parte, avand grija sa lipesti foarte bine marginile.

Cand ai facut vreo 4 gososi, pune ulei la incins in tigaie si arunca-le la prajit, la foc nici prea mic, nici prea tare. Se prajesc pe ambele parti, avand grija sa nu se sparga. La mine s-au mai spart unele.

Se scot pe servetele de hartie absorbante si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise