Grapefruit in sos de whisky

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 grapefruit ( preferabil combinate roz rosu si alb)
  • 50g zahar
  • 4 linguri de miere
  • 50ml whisky
  • frunze de menta pentru decor

Mod de preparare

Curatam de coaja si pielite fructele.

Punem 150ml apa la fiert impreuna cu zaharul, fierbem timp de 10 minute pana cand siropul se ingroasa putin.

Separat, punem mierea pe foc si o gatim pana se maroneste usor si incepe sa se caramelizeze. Indepartam tigaia de pe foc si cu mare grija adaugam whisky-ul.

Adaugam peste siropul de zahar, il tinem pe foc pana incepe sa clocoteasca.

Turnam sosul de whisky peste grapefruitul curatat si il lasam sa se raceasca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise