Greta Garbo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat:
  • - 500 gr faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - 200 gr margarina
  • - 1 plic drojdiuta
  • - 2 oua
  • - 5 linguri smantina
  • - 20 gr zahar
  • umplutura:
  • - 150 gr zahar
  • - 150 gr nuca
  • - rom
  • - gem acrisor

Mod de preparare

Se framinta toate ingrdientele uscate. Aluatul se imparte in 4 parti.

Se intinde o foaie in tava unsa si tapetata cu faina, peste foaie se pune un strat de gem acrisor si un pic de zahar si nuca. Peste toate astea se poate picurar din loc in loc si un pic de rom pentru aroma.Se repeta pina la a patra foaie.

Se lasa in tava cam 1/2 ora dupa care se da la cuptor.

Cand este coapta se pune desupra o glazura de cacao(eu o fac de ciocolata din ciocolata de menaj topita). Am facut glazura jumate-jumate ciocolata si vanilie. Baiatul meu iubeste prajiturile cu glazura alba si sotul glazura ciocolata, asa ca m-am conformat cerintelor baietilor mei.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise