Gris cu lapte si pere caramelizate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -2 linguri bune de gris
  • -3 cani de lapte
  • -zahar vanilat
  • -7 linguri de zahar tos
  • -1 lingurita de unt
  • - 2 linguri dulceata de pere
  • -1 para
  • -cateva feliute de lamaie pt decor

Mod de preparare

Am fiert repede grisul cu laptele, zaharul vanilat si 3 linguri de zahar, apoi am lasat sa se raceasca putin si am ales o forma de floare de data aceasta pt a construi budinca de gris: direct in farfurie am plasat inelul cu forma de floare neregulata, iar in interiorul ei am turmat grisul si am lasat putin sa se raceasca si sa se inchege, in asa fel incat budinca sa ramana ferma pe pozitii.Apoi am pus dulceata de pere. Si am decorat totul cu pere( pe care le-am caramelizat in caramelul format din 4 linguri de zahar si bucatica de unt) si felii de lamaie.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise