Gris cu lapte si pere caramelizate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -2 linguri bune de gris
  • -3 cani de lapte
  • -zahar vanilat
  • -7 linguri de zahar tos
  • -1 lingurita de unt
  • - 2 linguri dulceata de pere
  • -1 para
  • -cateva feliute de lamaie pt decor

Mod de preparare

Am fiert repede grisul cu laptele, zaharul vanilat si 3 linguri de zahar, apoi am lasat sa se raceasca putin si am ales o forma de floare de data aceasta pt a construi budinca de gris: direct in farfurie am plasat inelul cu forma de floare neregulata, iar in interiorul ei am turmat grisul si am lasat putin sa se raceasca si sa se inchege, in asa fel incat budinca sa ramana ferma pe pozitii.Apoi am pus dulceata de pere. Si am decorat totul cu pere( pe care le-am caramelizat in caramelul format din 4 linguri de zahar si bucatica de unt) si felii de lamaie.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise