Guguluf cu afine si iaurt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 3 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250 g iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 260 g faina
  • 250 g afine

Mod de preparare

Mixam untul moale cu zaharul iar apoi adaugam extractul de vanilie si ouale si mixam pana cand se omogenizeaza. Adaugam iaurtul si coaja de lamaie si mixam.

Faina o amestecam cu praful de copt si praful de budinca si le adaugam in compozitie amestecand pana cand se incorporeaza.

La final adaugam afinele spalate si amestecam usor cu o spatula.

Turnam aluatul in tava de guguluf unsa cu unt.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit timp de 45-50 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii.

Lasam putin sa se racoreasca in tava iar apoi rasturnam guguluful pe un gatar de bucatarie si il lasam sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit il pudram cu zahar.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise