Guguluf cu afine si iaurt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 3 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250 g iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 260 g faina
  • 250 g afine

Mod de preparare

Mixam untul moale cu zaharul iar apoi adaugam extractul de vanilie si ouale si mixam pana cand se omogenizeaza. Adaugam iaurtul si coaja de lamaie si mixam.

Faina o amestecam cu praful de copt si praful de budinca si le adaugam in compozitie amestecand pana cand se incorporeaza.

La final adaugam afinele spalate si amestecam usor cu o spatula.

Turnam aluatul in tava de guguluf unsa cu unt.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit timp de 45-50 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii.

Lasam putin sa se racoreasca in tava iar apoi rasturnam guguluful pe un gatar de bucatarie si il lasam sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit il pudram cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise