Guguluf cu branza dulce

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 300 gr faina
  • 250 gr branza de vaci
  • 220 gr zahar
  • 80 gr unt
  • 3-4 liguri de smantana groasa
  • un pilc de zahar vanilat
  • un plic de praf de copt
  • coaja de lamiie cu zahar (din borcanul de pe raftul frigiderului, aveti nu? :P)
  • un praf de sare
  • un varf de cutit de scortisoara macinata (optional)

Mod de preparare

Asa ca am batut ouale intregi cu zaharul, adica le-am batut cu mixerul.....bine de tot pana s-a topit tot zaharul si s-a facut o crema galbuie, spumoasa.

Am adaugat apoi untul topit, praful de sare, cel de scortisoara (imi place aroma ei si voiam sa codimentez putin atmosfera :))) )coaja de lamiie, plicul de zahar vanilat (doar consistenta lui :P) si am mixat inca putin.

Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am incorporat-o bine de tot cu ajutorul unei linguri de lemn. La sfarsit am pus si branza de vaci, care fusese, in prealabil, frecata bine cu cele 3 linguri vartoase de smantana.

Am amestecat totul binisor, merge si cu manuta curata, daca nu sunteti simandicosi :P si-am pus toata compozitia, niveland frumos, intr-o tava de guguluf, tapetata cu unt si faina. Dat totul la cuptor incins, pentru vreo 35-40 minute...faceti proba cu scobitoarea, ca e mai sigur :P

Anyway, dragilor, asta e....foarte bun, foarte rapid. R. a zis:"e cel mai bun guguluf, de pana acum"...chestie care m-a impaunat asa putin :P, dar mi-a crescut inima cat o paine cand am vazut-o pe Miruna cum infuleca :))

Asa ca....poate cand va e dor de ceva cu branza dulce, fara mult efort.....incercati aceasta reteta de guguluf cu branza dulce.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise