Guguluf cu dovleac si bourbon

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 240 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite scortisoara
  • 300 g zahar
  • 240 ml ulei
  • 4 oua
  • 240 g piure de dovleac fiert
  • 60 ml whisky bourbon
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 175 g C. Se unge cu unt forma de guguluf.

Intr-un castron, se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea si scortisoara.

Intr-un castron mai mare, se amesteca zaharul cu uleiul, ouale si piureul de dovleac.

Se adauga bourbonul apoi se pune aluatul in forma.

Se coace prajitura timp de 45-50 de minute.

Se scoate din cuptor, se lasa 15 minute la racit apoi se scoate din forma si se lasa pe un gratar pana se raceste complet.

Se pudreaza cu zahar si se poate servi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise