Guguluf cu frişcă

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 130 gr făină
  • 50 ml ulei
  • o jumătate de plic de praf de copt
  • o esenţă de vanilie
  • un plic de pudding caramel de la D. Oetker
  • o ceşcuţă de lapte
  • frişcă şi cacao pentru ornat

Mod de preparare

Ouăle le-am separat...albuşurile le-am bătut spumă cu zahărul pudră, ca la bezea..iar gălbenuşurile le-am amestecat cu uleiul şi esenţa de rom. Apoi am adăugat făina amestecată cu praful de copt şi la final am încorporat şi spuma de albuşuri. Am turnat compoziţia în forma de gugguluf (nou-nouţă :P) tapetată cu unt şi făină.

Într-un bol am pus puddingul şi am dizolvat cu laptele, treptat. După care am turnat şi acesta peste compoziţia din formă. Am dat totul la cuptor pentru vreo 20 minute, cred (faceţi mai bine testul cu scobitoarea.).

Când a fost gata copt.....şi frumos mirositor în casă ...l-am scos şi l-am lăsat la răcit pe un gratar.

Apoi l-am uns cu frişcă şi am presărat nişte cacao....(asta pentru ca lui Remi nu-i place frişca ;)) )

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise