Guguluf cu mere si rubarba

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g mere decojite, rase
  • 50 g rubarba curatata
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Glazura:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 70 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Se separa ouale.

Galbenusurile se mixeaza adaugand treptat zaharul si apa fierbinte.

Se inglobeaza apoi faina cernuta amestecata cu cacao si praf de copt.

Se adauga merele rase si rubarba taiata bucatele mici si se omogenizeaza bine.

Separat, se bat albusurile si se inglobeaza cu grija in compozitia rezultata anterior.

Se incalzeste cuptorul la 170 g C.

Se unge cu unt o forma de guguluf si se tapeteaza cu pesmet (ajuta la scoaterea din forma cu o mai mare usurinta).

Se toarna aluatul si se coace la cuptor pentru 45-50 de minute.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit pe un gratar.

Se topeste fiecare tip de ciocolata separat la bain-marie.

Se scoate prajitura din forma, se pune inapoi pe gratar si se unge mai intai cu ciocolata amaruie. Se lasa sa se intareasca putin apoi se unge cu ciocolata cu lapte.

Se da la frigider pentru minim 15 minute pentru ca ciocolata sa se intareasca.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise