Guguluf cu mere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5oua
  • 10 linguri zahar
  • 100ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 8 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 2 mere
  • 50g stafide
  • scortisoara

Mod de preparare

pt blat: separam albusurile de galbenusuri si le mixam bine, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare care nu curge.

punem pe rand galbenusurile si uleiul, amestecam usor sa se omogenizeze bine, adauga si faina cernuta, praful de copt, stafidele, vanilia esenta de rom.

turnam compozitia in forma de guguluf unsa cu ulei si presarata cu faina.

merele le curatam de coaja si le taiem felii.

feliile de la un mar le presaram cu scortisoara si o lingura de faina, apoi le introducem in picioare (adica vertical) in aluat, celelalte le punem pe deasupra si presaram scortisoara.

introducem tava la copt in cuptorul incins.

deasupra am ornat cu ciocolata topita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise