Gura raului

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 borcan gem de caise sau macese
  • Pentru foi iti trebiue:
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 2 lg miere
  • 3 lg lapte
  • 1 lg bicarbonat
  • 50 gr margarina
  • 450 gr faina
  • Pentru crema iti trebuie:
  • 250 ml laapte
  • 200 gr zahar
  • 6 lg gris
  • 170 gr margaina
  • 2 plicri zahar vanilat

Mod de preparare

Pregatesti foile asa: amesteci untul cu zaharul, mierea laptele si bicarbonatul. aceasta compozitie o fierbi pe aburi, apo o lasi sa se raceasca, incorporezi faina. din aces aluat coci 4 foi pe dosul tavi, unsa in prealabil cu margarina.

Pegatesti crema asa: pui laptele la fiet cu zaharul, iar apoi pui grisul . lasi la racit si cand e rece , adaugi margarina si picuril de zahar vanilat. pui peste prima foaie o parte din crema, peste a doua doaie intinzi gemul de caise urmatoarele foi si restul de crema , peste ultima foaie pui glazura de ciocolata . este un desert delicios!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise