Halva de morcovi( Gajar ka halwa)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg morcovi dati pe razatoarea mare
  • 1 cana zahar
  • 4-5 cardamom verde
  • 1/2 cana ulei sau ghee
  • Branza Ricotta( cam 1/2 cutie)
  • 5-6 linguri lapte praf
  • 1 lingura apa de trandafiri
  • fistic,migdale,stafide dupa gust

Mod de preparare

Morcovii dati pe razatoarea mare se pun la foc impreuna cu cardamomul(se folosesc doar semintele de cardamom).

Cand morcovii s-au inmuiat si apa s-a evaporat,se adauga zaharul si se lasa sa se evapore toata apa din nou.Se adauga uleiul ,branza Ricotta bucatele mici ,fructele uscate si laptele praf.Se mareste focul si se amesteca continuu pana ce toata apa este evaporata.

Se consuma calda in special iarna.

Este foarte gustoasa...:)

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise